Blog Post

Holeshot en Top 10 klassering voor Kay Karssemakers in GP MX2 in Maggiora, Italie

mei 09, 2022

Kay Karssemakers van het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee heeft afgelopen weekend tijdens het Wereld Kampioenschap MX2 in Maggiora Italie een hele sterke indruk achter gelaten. Karssemakers pakte twee goede starts waarvan één holeshot en reed in beide manches lange tijd in de Top 5. Uiteindelijk kwam hij op een respectievelijke elfde en negende plaats over de finish. In het dag klassement leverde hem dat een Top 10 klassering op, 22 WK punten én zijn beste resultaat tot nu toe.

Op zaterdagmorgen stond Kay klaar voor de vrije en tijdtraining. Kay keek uit om weer op dit mooie circuit te mogen rijden. Vorig jaar heeft hij hier namelijk ook al gereden en pakte hij zijn eerste EMX125 podium. Kay verkende het mooie en technische circuit van Maggiora en had al snel zijn draai gevonden. Met zowel een achttiende tijd in de vrije als in de tijd training maakte hij zich klaar voor de kwalificatierace later op de dag.

Met de start van de kwalificatierace kwam Kay niet helemaal goed weg aan het starthek. Maar doordat Kay in de eerste bocht goed door kon rijden begon hij net binnen de Top 15 aan de wedstrijd. Gedurende wedstrijd wist de Hitachi KTM rijder zich sterk op te werken naar een dertiende plaats. Helaas ging het in de slotfase even mis en kwam Kay ten val. Hierbij gingen een aantal plaatsen verloren en kwam Karssemakers als negentiende over de finish.

Op zondag kregen de rijders te maken met compleet andere weersomstandigheden. Het had de afgelopen nacht flink geregend waardoor de baan enorm zwaar en modderig was geworden. Echter liet Kay ´s ochtends in de warm-up al zien dat hij zich in deze situatie nog meer thuis voelde op het circuit en vol goede moed keek hij uit naar de manches.

In de eerste manche reageerde Kay heel goed op het vallen van het starthek en stuurde zijn Hitachi KTM als tweede door de eerste bocht. De 17- jarige Boxtelaar wist de eerste vier ronden de derde plaats in handen te houden totdat hij in de vijfde ronde een klein foutje maakte, even ten val kwam en terugverwezen werd naar een zevende plaats. Kay herpakte zichzelf goed en wist vervolgens lang stand te houden op een zevende plaats. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Kay het toch wat zwaarder en ontbrak de ervaring van de 30min + 2r races. Kay moest een aantal plaatsen toegeven maar kwam na een hele goede wedstrijd, tevreden op een elfde plaats over de finish!

Gemotiveerd stond de 17- jarige Boxtelaar later op de middag achter het starthek voor de tweede manche. Ook ditmaal reageerde Kay heel goed op het vallen van het starthek en nam zelfs de Holeshot! Echter werd hij gelijk in de tweede bocht gepasseerd maar wist de tweede plaats drie ronden lang in handen te houden. Doordat Kay in de vierde ronde even ten val kwam op het verraderlijke circuit werd hij terugverwezen naar een vierde plaats. Karssemakers bleef geconcentreerd en herpakte zich om vervolgens bijna de hele wedstrijd stand te houden op een vierde plaats. De Hitachi KTM rijder gaf zich niet zomaar gewonnen maar ook nu moest hij in de slotfase wat toegeven en finishte na een dijk van een wedstrijd op een negende plaats.

Met een 11-9 in de manches eindigde Kay in het dag klassement op een tiende plaats. Kay kan meer dan tevreden terug kijken op dit weekend. In slechts zijn vierde GP wedstrijd pakt hij zijn eerste holeshot, eerste Top 10 klassering en nog eens 22 WK punten in de MX2 klasse! Zijn beste resultaat tot nu toe. A.s. weekend gaat het Wereld Kampioenschap MX2 verder in Italië op het circuit van Riola Sardo.