Blog Post

Kay Karssemakers scoort top 5 plaats in de Dutch Masters 250cc in Markelo

apr. 24, 2023

Kay Karssemakers van het Husqvarna BT-Racing team heeft tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 250cc in het Overijsselse Markelo een Top 5 plaats weten te behalen. De 18-jarige Boxtelaar werd in de eerste manche namelijk sterk vijfde. In de tweede manche werd zijn opmars onderbroken door een valpartij waardoor hij genoegen moest nemen met een negende plaats. In het dag klassement leverde hem dit een zesde plaats op.

In de vrije en tijdtraining voelde Kay zich al snel goed thuis op het mooie circuit. Hij zette verschillende goede rondetijden op de klok waarmee hij de zevende tijd in handen nam. Echter kreeg hij na de tijdtraining een penalty en werd drie posities terugverwezen waardoor hij als tiende rijder naar het starthek mocht in beide manches.

Met de start van de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en dook binnen de top 5 door de eerste bocht. Bij de eerste doorkomst had Kay de zesde plaats in handen en had de aansluiting met de rijders voor hem. Met een goed ritme wist de BT-rijder halverwege de wedstrijd de vijfde plaats over te nemen. In de slotfase bleef Kay geconcentreerd en na een constante wedstrijd kwam hij op een nette vijfde plaats over de finish.

In de tweede manche zat Kay er helaas wat minder goed bij met de start en begon rond een tiende plaats aan de wedstrijd. Echter reed Kay een goede eerste ronde waarin hij zichzelf direct wist op te werken naar een vierde plaats. In de beginfase werden er meerdere malen van posities gewisseld en later in de wedstrijd had Kay de zesde plaats stevig in handen. Vervolgens wist Kay met een goed ritme zijn achterstand naar de vijfde man iedere ronde te verkleinen en kreeg hem steeds dichter in het vizier. Helaas werd zijn inzet niet beloond en kwam het niet tot een aanval doordat Kay in de slotfase van de wedstrijd even ten val kwam. Hierdoor verloor hij de aansluiting naar de vijfde man en verschillende kostbare plaatsen. Enigszins teleurgesteld werd Kay op een negende plaats afgevlagd.

Met een 5-9 in de manches werd Karssemakers zesde in het dag klassement. In de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross 250cc bezet de Husqvarna BT-rijder de vijfde plaats na twee wedstrijden. A.s. weekend zal Kay afreizen naar Portugal, waar op het circuit van Agueda de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 250cc op het programma staat.