Blog Post

Opnieuw podium voor Kay Karssemakers in het EMX250 in Teutschenthal, Duitsland

jun. 12, 2023

Kay Karssemakers van het Husqvarna BT-Racing Team heeft tijdens de zesde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 250cc in het Duitse Teutschenthal wederom een podiumplaats behaald. Karssemakers werd na een moeilijke eerste manche zesde. In de tweede manche herpakte de 18-jarige Boxtelaar zichzelf en werd keurig tweede. Met deze resultaten eindigde hij op een derde plaats in het dag klassement.

Op zaterdagochtend in de vrije training nam Kay rustig de tijd om het circuit te verkennen en zette aan het einde van deze sessie een nette vierde tijd neer waardoor hij met een goed gevoel de tijdtraining in ging. In de tijdtraining later op de ochtend reedt Kay een aantal snelle ronde en wist meerdere malen zijn tijd te verbeteren. Uiteindelijk nam hij de derde tijd in handen en pakte hiermee een goede uitgangspositie voor beide manches.

In de eerste manche zat Kay er niet helemaal goed bij met de start en stuurde zijn BT-racing Husqvarna op een achtste plaats door de eerste bocht. In de eerste ronde wist Kay zichzelf op te werken naar een vijfde plaats en één ronde later nam hij ook de vierde plaats over. Echter maakte Kay in de vierde ronde een klein foutje waarbij hij op een bult langs de baan tot stilstand kwam. Gelukkig kon hij nog net voorkomen dat hij ten val kwam waardoor de schade beperkt bleef en hij maar één plaatsje verloor. De 18-jarige Boxtelaar wist zich snel te herpakken en nam twee ronden later wederom de vierde plaats terug over. Helaas kwam Kay later in de wedstrijd ten val waarbij werd terugverwezen naar de zevende plaats. Na deze valpartij was Kay het ritme helemaal kwijt en maakte hierdoor te veel foutjes. Desondanks bleef de Husqvarna BT-racing rijder vechten tot het einde en wist in de laatste ronde van de wedstrijd nog de zesde plaats over te nemen om vervolgens als zesde afgevlagd te worden.

Gemotiveerd en klaar voor een betere wedstrijd stond Kay achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal reageerde hij heel goed op het vallen van het starthek en door binnen de top 5 door de eerste bocht. De Husqvarna BT-racing rijder had al snel een goed ritme gevonden en wist in de beginfase al op te werken naar een derde plaats. Vervolgens ging de 18-jarige Kay op jacht naar de tweede man maar hiervoor moest hij een achterstand van vier seconde wegwerken. Gedurende wedstrijd werd het verschil met de tweede man gemaakt om vervolgens de aanval in te zetten en met een mooie actie de tweede plaats over te nemen. In het resterende deel van de wedstrijd wist Kay met constante rondetijden een veilige voorsprong op de derde man op te bouwen. Kay bleef geconcentreerd tot aan de finish en kwam na een hele sterkte wedstrijd op een tweede plaats over de finish.

Met een 6-2 eindigde Kay op een derde plaats in het dag klassement en mocht voor de vijfde keer dit seizoen het podium beklimmen. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap 250cc bezet Karssemakers na zes wedstrijden nog altijd stevig de tweede plaats. De volgende wedstrijd in het EMX250 zal even op zich laten wachten. Het kampioenschap gaat namelijk pas verder op 12/13 augustus in Uddevella, Zweden.

Foto's: Huub Munsters fotografie