Blog Post

Kay Karssemakers vijfde in de Dutch Masters 250cc in Oldebroek én in het kampioenschap

mei 30, 2023

Kay Karssemakers van het Husqvarna BT-Racing team heeft op tweede Pinksterdag tijdens de derde en laatste wedstrijd in de Dutch Masters of Motocross 250cc in Oldebroek tweemaal een top 5 plaats weten te behalen. In beide manches zat Kay er niet heel goed bij met de start maar wist in zowel de eerste als in de tweede manche sterk terug te komen naar een vijfde plaats. Met deze resultaten werd hij vijfde in het dag klassement én in het kampioenschap.

In de vrije/tijdtraining verkende Kay het mooie circuit van Oldebroek. Echter had hij wat moeite om zijn draai op het circuit te vinden en het lukte Kay niet helemaal om een scherpe tijd op de klok te zetten. De tijden zaten kort bij elkaar en uiteindelijk moest Kay genoegen nemen met een tiende tijd. Hiermee had hij nog een redelijke startpositie voor beide manches.

In de eerste manche reageerde Kay niet helemaal goed op het vallen van het starthek en dook net binnen de top 10 door de eerste bocht. In de eerste ronde wist hij zich op te werken naar een zevende plaats en één ronde later nam hij de zesde plaats in handen. Gedurende wedstrijd ging Kay op jacht naar de vijfde man en toen hij de aansluiting had gevonden nam hij ook de vijfde plaats over. Echter maakte Kay in de slotfase van de wedstrijd een klein foutje waardoor hij weer terugverwezen werd naar een zesde plaats. De 18-jarige Boxtelaar nam hier duidelijk geen genoegen mee en in de laatste ronde van de wedstrijd ontstond er een spannend gevecht tussen drie rijders waarin Kay een paar bochten voor de finish opnieuw de vijfde plaats wist over te nemen. Na een sterke wedstrijd werd hij op een vijfde plaats afgevlagd.

Later op de middag stond de Husqvarna BT-Racing rijder achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal leek Kay een hele goede start te pakken maar doordat hij in de eerste bocht naar buiten werd gedrukt begon hij wederom rond een tiende plaats aan de wedstrijd. In de eerste paar ronden had Kay de achtste plaats in handen maar omdat het hem niet gelijk lukte om het verschil te maken duurde het even voordat hij verder naar voren kwam. Na een aantal ronden had hij een duidelijk beter ritme te pakken en had inmiddels de aansluiting met de rijders voor hem gemaakt. Met contante rondetijden wist de 18-jarige Kay zich in de laatste helft van de wedstrijd op te werken naar een vijfde plaats. Dit wist hij vast te houden en een goede wedstrijd kwam Kay op een vijfde plaats over de finish.

Met een 5-5 in de manches werd Kay ook vijfde in het dag klassement in Oldebroek! Ook in het Dutch Masters of Motocross 250cc kampioenschap, wat bestond uit drie wedstrijden, is Kay op een vijfde plaats geëindigd. A.s. weekend zal Kay afreizen naar Letland, waar op het circuit van Kegums de vijfde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 250cc word verreden.